Markennovy-пероксиден разтвор за лещи

арт. № 11465
26,90лв
бр.
Опростена поръчка


Markennovy-Едностъпкова пероксидна система с неутрализираща таблетка и цветен индикатор за ежедневна дезинфекция и почистване на всички видове лещи. Не е подходящ за цветни лещи! Без консерванти. Максимална дезинфекция. Цялостен изключително бърз процес на почистване и дезинфекция (1 час).
Опаковка от 360 ml и 36 таблетки.
При поръчка под 30,00 лв доставката е 4,00 лв
add-to-whishlist add-to-whishlist Добави в любими
Едностъпкова пероксидна система с неутрализираща таблетка и цветен индикатор за ежедневна дезинфекция и почистване на всички видове контактни лещи.
Не е подходяща за цветни лещи. Без консерванти. Максимална дезинфекция. Цялостен изключително бърз процес на почистване и дезинфекция (1 час).

Продуктът включва: •
 Дезинфекционен разтвор на водороден пероксид 3%.
 Неутрализиращи таблетки с витамин B2 като цветен индикатор, които превръщат разтвора на водороден пероксид във физиологичен разтвор без консерванти.

Неутрализиращата таблетка няма да започне да произвежда мехурчета до 12 минути след началото на процеса. Това означава, че лещите се накисват в дезинфектант, преди да се появят мехурчета, които могат да попречат на части от лещата да бъдат правилно дезинфекцирани, като по този начин се гарантира пълна дезинфекция на цялата повърхност на лещата.
Процесът на дезинфекция и неутрализация е много бърз и завършва само за един час.
Тази пероксидна система също така елиминира протеините и съдържа овлажняващ агент за допълнителен комфорт.

Указания за употреба:
1. Измийте и подсушете добре ръцете си.
2. Напълнете кошничката за лещи с дезинфекциращия разтвор, като внимавате да я напълните до стрелката, както е показано на диаграмата, за да осигурите оптимална дезинфекция. Важно е да не запълвате кошничката над или под линията.
3. Внимателно поставете всяка леща в съответното ляво/дясно отделение на кошничката, след което ги затворете.
4. Добавете неутрализиращата таблетка към разтвора.
5. Затворете плътно кошничката и я разклатете внимателно нагоре и надолу, като се уверите, че таблетката е вътре в разтвора.
6. След приблизително 12 минути ще видите образуване на мехурчета вътре в кошничката, таблетката ще се разтвори и течността ще пожълтее.
7. Оставете лещите да се накисват в разтвора цяла нощ или поне един час след добавяне на таблетката, за да сте сигурни, че процесът е приключил. След това лещите ще бъдат готови за употреба.
8. Преди да отворите кошничката за контактни лещи, я разклатете внимателно, за да сте сигурни, че съдържанието ѝ е достатъчно напоено с крайния разтвор.
9. Извадете лещите и изхвърлете разтвора за почистване и дезинфекция, като оставите кошничката отворена да изсъхне на въздух. Препоръчително е да изплакнете кошничката със солен разтвор и да я оставите да изсъхне на въздух.
Предпазни мерки:
 Винаги използвайте кошничката за контактни лещи, предоставена с продукта, тъй като тя позволява освобождаването на газа, образуван по време на неутрализацията.
 Винаги използвайте таблетките, предоставени с продукта, тъй като това е единственият начин да се гарантира правилната неутрализация на разтвора.
 Не използвайте продукта, ако защитната лепенка липсва или е повредена при първото отваряне.
 Не използвайте продукта след срока на годност и винаги използвайте в рамките на 90 дни след отваряне.
 Не използвайте таблетките, ако блистерът е повреден или частично отворен, тъй като таблетките съдържат съставки, които са чувствителни към светлина и влага.
 Не използвайте таблетки, които не изглеждат така, както първоначално би трябвало, променили са цвета си или изглеждат повредени.
 След приблизително 12 минути трябва да се видят мехурчета в кошничката за лещи.
 Не използвайте обикновена вода за изплакване на кошничката или контактните лещи след всяка употреба.
 Не поглъщайте разтвора или таблетката.
 Преди да вземете каквото и да е лекарство, уведомете Вашия очен специалист, че използвате контактни лещи.
 ДЕЗИНФЕКТИРАЩИЯТ РАЗТВОР НЕ ТРЯБВА ДА ВЛИЗА В ДИРЕКТЕН КОНТАКТ С ОЧИТЕ, докато не бъде неутрализиран от неутрализиращата таблетка.
 Пазете продукта от светлина и го съхранявайте на сухо място при температура от 5 до 30 °C.
 Крайният разтвор има жълтеникав цвят и може да стане причина контактните лещи леко да пожълтеят. Въпреки това всяко оцветяване ще изчезне незабавно, щом попадне в окото. Това оцветяване се дължи на съдържащия се в таблетката витамин B2 и е напълно безвредно за очите и контактните лещи.
 Не използвайте контактните лещи, ако крайният разтвор е безцветен или не е леко пожълтял. Ако това се случи, процесът може да не е приключил успешно или може да сте забравили да добавите таблетката. Ако е така, ще трябва да започнете процеса отново от стъпка 1.
 Витамин B2 е чувствителен към светлина. Поради това е важно да държите таблетките в опаковката им, за да ги предпазите. Когато сте готови да използвате таблетка, незабавно добавете разтвора. Избягвайте пряко излагане на слънчева светлина.
 След като процесът приключи, винаги изхвърляйте крайния разтвор и не го използвайте повторно. Оставете кошничката за лещи отворена, за да изсъхне на въздух.
 Тъй като крайният разтвор не съдържа консерванти, контактните лещи не трябва да се оставят да се накисват в него повече от 48 часа. Ако лещите са оставени в крайния разтвор без консерванти твърде дълго, ще трябва да се дезинфекцират отново.
 Съхранявайте шишето добре затворено.
 След като добавите таблетката, лещите трябва да се държат в кутията поне един час, за да се постигне пълна неутрализация. В противен случай водородният пероксид може да причини сърбеж и дразнене. Ако това се случи, незабавно изплакнете очите си с чешмяна вода или физиологичен разтвор.
 Ако дразненето продължава, спрете да използвате продукта, свалете контактните си лещи и отидете при очен специалист.
 Не използвайте продукта, ако сте алергични към някоя от съставките му.
 Да се съхранява извън обсега на деца.
 Всяка опаковка от пероксидната система съдържа нова кошничка за контактни лещи. Не забравяйте да изхвърлите старата кошничка.
Състав
Дезинфекционен разтвор:
Водороден пероксид 3,0%, мононатриев фосфат
и EDTA в пречистена вода.
Неутрализираща таблетка:
Натриев хлорид, динатриев фосфат, поливинилпиролидон, витамин B2 0,075 mg и каталаза 0,1 mg.
Статии от блога

В търсене на перфектната контактна леща
В търсене на перфектната контактна леща

В търсене на перфектната  контактна леща
Dr. Tim Giles, Dr. Inma Perez-Gomez и Mark Draper ни повеждат на пътешествие в търсене на перфектната контактна леща.
Статията е публикувана  в  списание  OPTICIAN (07.10.2011)
Авторите – Dr. Tim Giles, Dr. Inma Perez-Gomes и Mark Draper са сътрудници на ALCON VISION CARE.

Прочети още >
Могат ли контактните лещи да заменят очилата?
Могат ли контактните лещи да заменят очилата?

Контактните лещи са много финни прозрачни люспички, които притежават оптична сила, за да коригират зрителни аномалии: късогледство, далекогледство, астигматизъм. Те са равностойни на стария си родител - очилата, но имат значителни предимства.

Прочети още >
Контактни лещи от силиконов хидрогел - контактни лещи или очила
Контактни лещи от силиконов хидрогел - контактни лещи или очила

Контактните лещи са едно от основните средства за корекция на зрението наред с очилата и рефракционните операции. Предимствата на контактната корекция пред останалите методи са значителни. За разлика от очилата лещите са невидими за страничен наблюдател, запазват периферното зрение, не променят големината на образите и осигуряват отлично качество на зрението.

Прочети още >
Какви стъкла да изберем за нашите очила
Какви стъкла да изберем за нашите очила

Поради огромния избор на материали и качества е трудно да се каже еднозначно кое е най-подходящото стъкло.
Но все пак трябва да се съобразим с работата, за която са предназначени очилата.
Материалите за изработка на стъкла за очила се разделят на две основни групи.

Прочети още >